Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:393
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Неделен хороскоп - MK Horoskop

Неделен хороскоп ОвенОвен
21.03 - 19.04
Неделен хороскоп БикБик
20.04 - 20.05
Неделен хороскоп БлизнациБлизнаци
21.05 - 20.06
Неделен хороскоп РакРак
21.06 - 22.07
Неделен хороскоп ЛавЛав
23.07 - 22.08
Неделен хороскоп ДевицаДевица
23.08 - 22.09
Неделен хороскоп ВагаВага
23.09 - 22.10
Неделен хороскоп ШкорпијаШкорпија
23.10 - 21.11
Неделен хороскоп СтрелецСтрелец
22.11 - 21.12
Неделен хороскоп ЈарецЈарец
22.12 - 19.01
Неделен хороскоп ВодолијаВодолија
20.01 - 18.02
Неделен хороскоп РибиРиби
19.02 - 20.03
Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

Horoskop