Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:312
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник У

УБИВАЊЕ
Aко убивате некого на сон - голема опасност, пазете се од себе. Aко вие сте убиени - штета, болест. Aко видите убиен човек - проблеми.

УБИЕЦ
Aко видите убиец - долг живот.

УБИСТВО
Aко чуете за некое убиство или присуствувате на убиство - несреќа, страв.

УВЕРТИРА
Aко слушате увертира - ќе ви се исполнат очекувањата.

УВО
Ќе ви измамат некоја тајна. Aко ве боли уво - неповолни новости.

УДАР
Ако удирате нешто или некого - ве очекуваат големи напори. Ако ве удрат - срам.

УЖАС
Ако доживеете ужас - пожар, кражба или некоја друга незгода дома.

УЗБУНА
види - ТРЕВОГА

УЖИВАЊЕ
Ако уживате на сон - успех на сите подрачја.

УЗДА
Ќе ве опоменат поради некоја глупост.

УКОР
Ако некого укорите - не можат сите да се однесуваат како што сакате вие. Ако ве укорат - непријатности.

УКРАС
Среќен брак.

УКРАСУВАЊЕ
Вашите желби веројатно ќе бидат остварени.

УЛИЦА
Ако се шетате по улица - ќе склопите ново познанство.

УМИРАЊЕ
Ако се сонувате мртви - ќе доживеете длабока старост. Ако гледате како некој умира - заминување на драго лице. Ако умирате - патување, промена на околината. Ако умрете, па оживеете - грижи.

УНИВЕРЗИТЕТ
Ќе биде подобро ако се усовршите во работата.

УНИФОРМА
Углед и чест. Ако носите униформа - се прикажувате подобри отколку што сте. Искината униформа - неуспех.

УРИНА
Веселба. Ако пиете урина - добро здравје. Ако вршите нужда - загуба. Матна урина - болест.

УРМА
Љубов. ако јадете урми - ќе бидете сакани. Ако подарувате урми - наскоро со некого ќе бидете во љубов. Ако најдете урми - радувајте се на средбата која следи со една стара љубов. Ако берете урми - обесчестување. Горки урми - венчавање.

УРНА
Смрт на некое блиско лице.

УРНАТИНИ
Голема тага, страв од финансиска загуба.

УСНА ХРАМОНИКА
Ќе уживате во ситни задоволства.

УСНИ
Свежи, румени усни - среќа во љубовта. Бледи, бескрвни усни - разочарување во љубовта. Усни кои мамат бакнеж - ќе ви се исполнат тајните желби.

УСТА
Преголема уста - незадоволство. Полна уста - задоволство. Ако ве боли устата - голема непријатност.

УТЕХА
Ако се утешите на сон - имате големи пријатели. Ако не можете да се утешите - ќе добиете помош во неволја.

УТРО
Се наоѓате на почетокот на некој потфат кој ќе ви успее ако бидете разумни и внимателни. Убаво утро - надежите ќе ви се исполнат. Дождливо утро - кавги и жалост.

УЦЕНА
Ако уценувате некого - незадоволство во работата.

УЧЕНИК
Веселба со децата. Ако сте возрасни, а се сонувате како ученик - неуспех во работата поради вашата неумешност.

УЧЕЊЕ
Неочекувани, добри вести. Ако ве учат да играте - ќе бидете пофалени.

УЧИЛИШТЕ
Среќа. Ако одите на училиште - непредвидено задоволство. Училиште полно со деца - грижи.

УЧИЛИШНА ЗАДАЧА
Во работата ќе наидете на непредвидени тешкотии.

УЧИЛИШНО ЅВОНО
Проверете дали се сте направиле за да ви успее потфатот.

УЧИЛИШНА КЛУПА
Ако седите на училишна клупа - некоја задача не сте ја ивршиле како што треба.

УЧИЛИШНА ТАБЛА
Ќе влезете во долгови.

УЧИТЕЛ
Лекомисленоста ќе ве упропасти. Ако разговарате со него - ситуацијата ќе ви се среди.

УЧИТЕЛКА
Некој ќе ви помогне во неволја.

Можеби ќе Ве интересира...
З
Соновник З. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
К
Соновник К. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Ѓ
Соновник Ѓ. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Ф
Соновник Ф. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens