Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:1074
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

5 начини како да ве запомнат луѓето

Не ги гледајте другите, дејствувајте како вас самите! Може да зборувате интелигентно за тоа како според облеката ги оценуваат луѓето или пак може да се облечете така што да ве запомнат. Секој може да сподели мислење за филм или или за ТВ емисија, но не секој може да раскаже интригантна лична историја. Сопрете да ги гледате и да коментирате за другите, започнете да дејствувате – тоа многу повеќе се памтети.

 

Направете нешто необично. Во мислите нацртајте круг и поставете ги сите нешта, кои ги поседувате во него. Вашиот круг ќе изгледа како оној на сите останати: ској работи, секој има семејство, дом, кола, облека ….Ние сакаме да мислиме, дека сме уникални, но најпросто кажано, сите сме едно исто. Така, од време - навреме треба да правите нешто различно. Отидете се на необична дестинација, направете нешто, од кое секогаш сте се плашеле. Тоа ќе ви донесе ценето искуство. И ќе ве запомнат со него.

 

Впуштете се во една бесполезна мисија. Ако сте неверојатно фокусирани, конзистентни и безмилосно ефективни, значи сте многу, многу здодевни. Сетете се, кога бевте млади и следевте глупави идеи заради нивните нелогични заклучоци. Суштината на бесполезната мисија е во натпреварот, а не во целта. Не секое нешто треба да има смисла и цел.

 

Нека другите зборуваат за вас. Луѓето, кои не се фалат, се паметат повеќе. Тие, кои се фалат, се запомнети по фактот дека се фалат. Правете добри нешта и другите ќе заборуваат за вас. Колку помалку зборувате за себе си, толку повеќе луѓето ќе се сеќаваат на вас.

 

Престанете да се обидувате да сте перфектни. Престанете да се обидувате да изгледате перфектно и да се справувате со сè идеално. Забележете ги вашите гревови. Правете грешки. Пробајте од неуспехот. Дури и да имате мали маани, луѓето ќе ве запомнат полесно со нив, отколку ако сте совршени.

 

Можеби ќе Ве интересира...
Како да ја поканите на состанок
Многу генијални момци имаат проблем со забавувањето. Обично тие имаат знање за поголемиот дел од работите...
од Романтичен |
Како до онлајн партнер!?
Во модерните времиња сè повеќе луѓе го наоѓаат својот партнер или пријател на интерент. Многу осамени души...
од Makedonec |
Состанок преку интернет
Запознавањата преку интернет можат да претставуваат предизвик. Откако сте се запознале малку подобро преку...
од Романтичен |
Прв состанок!?
Безброј дилеми на првото излегување со момчето или со девојката што ви се допаѓа - како треба да се однесувате...
од Buba |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens